Mental Ward - The Sequel
Door: Femke
Blijf op de hoogte en volg Femke
20 November 2012 | Zuid-Afrika, Flagstaff
Thuis van een 5 dagen weggeweest voor een lang weekend multirestistente Tuberculose. Na 7 uur rijden thuis. Moe. Uitpakken. Hm. Anders. Het huis is anders. Ruikt anders. De gootsteen vol met afwas, eierschalen en heul veul kippenbotjes. Cola blikjes overal. Hebben wij niks opgeruimd voor we gingen? Zou ook zo maar kunnen ;)
Fem? Heb jij de gordijnen dicht gedaan? Uh. Nee.. Fem? Heb jij niet doorgetrokken?? Tuurlijk wel.. Wat is hier gaande? Mensen in ons huis? Geweest? Verbazing wordt wantrouwen en een naarstig zoeken naar wat er weg is. Gelukkig weinig. Telefoons liggen er nog, papieren, paspoorten electronica, bakje met muntjes. Check Allemaal nog aanwezig. Naast ons bed staat een aangebroken pak crackers en weer een blikje cola. Allemaal kruimels in bed. In de douche hangen mijn kleren nat en een handdoek en een onderbroek. Een nieuwe cd in de cd speler. Een extra bed opgemaakt. We vinden nog een voorraad opgebakken kip in een kastje en mijn boeken zijn ook duidelijk gelezen.. Bizar! Een paar mensen hebben heerlijk een dagje zitten chillen. Maar niks weg, dus mental ward is de eerste verdachte, con todo!
Stom van mij, ik heb de sleutel onder de steen laten liggen voor vertrek.
Mental ward vandaag maar eens gevraagd. Hoe zit dat hier? Any news over verdwaalde mental wards patients? Lemwele wordt er bij gehaald. Hij is even weggeweest op zaterdag. Hij staat stijf van de benzo's (valium) en praat traaaag.. Maar hij praat, en ik laat hem rustig uitpraten. Waar ben je geweest? Hij wijst iets aan. Hij loopt met ons mee, richting ons huis. "Wat heb je daar gedronken?" Heel traag, "Coca Cola" met een dikke glimlach.. Wat heb je gegeten? Dat wist hij niet meer. Bij het huis moet hij de sleutel zoeken. Vrij snel gaat hij naar de steen. Geen sleutel meer uiteraard. Wat heb je gegeten? Hij gaat op zijn vingers heel traag af, eeppel, baanaanaa, ooorraaange "en kip?" ..yyeeessss chicken.
Vandaag nog een grote emmer gevonden in de storage, vol met eierschalen en aardappelschillen. Die jongens hebben een hoop gevratst!
De volgende verklaring past precies bij hoe ons huis er uit zag;
Een groepje mental patients aan het vervelen, stoned van de Dagha, zoekende naar een plek om de vreetkick te bevredigen. Ze vinden een sleutel en daarmee een volledige keuken en storage tot hun beschikking. Gordijnen dicht zodat niemand hen kan zien. Appeltje, sinaasappel, banaan, brood, 20 kippenpoten, aardappelen erbij, 8 eieren, tientallen blikjes Cola om de dorst te lessen. Muziekje aan. Boekje erbij. Even douchen. Iedereen doet even een dutje en geheel voldaan weer op huis aan. Deur op slot, sleutel weer onder de steen.
Burp.
20 November 2012 - 20:50
Han:
hahahaha, zo maak je nog eens wat mee! tis anders toch maar saai daar, haha -
20 November 2012 - 20:59
Femke Veldman:
Zo is het maar net :) -
20 November 2012 - 22:03
Esther:
Hahahahahahahaaaaa! Wat een apen! Wel lief dat ze je spullen hebben laten liggen... -
20 November 2012 - 23:50
Jacob:
Klinkt goed ;) Voor de volgende keer een muizenklem onder de bewuste steen ;) -
21 November 2012 - 11:39
Hiske:
hahaha ach je stoot je vast niet aan dezelfde steen :)
hadden ze ook jouw onderbroek gedragen??ieuw -
21 November 2012 - 13:42
Hetty:
Whaahahahaha, wat een verhaal. Je sterktste tot nu toe, Fem. Houd ik van! Maar was je ook echt zo cool als beschreven?
Vanuit een ziekbed. Liefs hetty -
21 November 2012 - 18:00
Florien:
Haha, jullie maken zo idd nog eens wat mee. Succes daar! X -
21 November 2012 - 19:24
Vivian:
Wat een verhaal! Je schrikt je kapot! Tja, wel weer een die je nooit meer vergeet ;-) -
22 November 2012 - 13:51
El:
HILARISCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wat iehhhlllllll dat iemand in je bed heeft geslapen en op je plee heeft zitten P&*P%N en P(*&S*N terwijl jij dat niet wist.....maar zo grappig.
Enjoy!
x -
22 November 2012 - 19:27
Ma Rijken:
mooi geschreven! kan zo op achterkant NRC!
27 November 2012 - 10:20
Jessica:
Hahaha! Fem, wat een verhaal zeg!!! Je moet je blog echt in boekvorm uit gaan geven, geweldig!! X -
08 December 2012 - 23:34
Netty En Lex Hogenbosch:
Hoi Femke en Dingemans
Echte vrienden, kun je vertrouwen, maar.....hopelijk nemen ze een andere keer een andere plek!!!!
Altijd spannend om weer thuis te komen.
Veel sukses met jullie werk en fijne feestdagen in Nederland.
Liefs Netty en Lex.